WAAROM PERFECTIONISTEN SLECHTE ONDERNEMERS ZIJN:-(

PERFECTIONISME IS DODELIJK!

Ze noemde zich Delia, de rouwdichteres. Ik kwam haar tegen op een netwerkbijeenkomst. Toen ik haar vroeg of ze daar van kon leven, sloeg ze haar ogen neer. Ze zei dat ze genoeg opdrachten kreeg, maar dat haar perfectionisme haar in de weg zat. Wanneer een klant de ruwe eerste versie van haar gedicht veel mooier en beter vond dan de bewerkte, “perfecte” versie, ging Delia in discussie met die klant en weigerde zij de oorspronkelijke versie te verkopen. Zo raakte ze geregeld klanten kwijt en dat deed haar verdriet. Bovendien moest ze vaak te lang piekeren over een gedicht, waardoor ze haar klanten niet snel en goed meer kon helpen. Het was dan ook geen wonder dat haar bedrijf bijna failliet ging: ze durfde geen fouten te maken…

WAT DELIA JE LEERT OVER ONDERNEMEN…
Als ondernemer kun je niet blijven dubben over de “ideale toestand”. Bijschaven in de praktijk is vele malen effectiever dan eindeloos theoretiseren over het perfecte product, als dat überhaupt al zou bestaan. Begin gewoon en ontdek wat werkt. Want wat in theorie perfect lijkt, kan in het echt soms totaal anders uitpakken! Stem je af op de behoeften van je klanten en speel flexibel in op actuele ontwikkelingen.

ZONDER FOUTEN MAAK JE NIETS…
Het is al vaak gezegd: wie geen fouten maakt, maakt helemaal niets. Ondernemen betekent doen, doen, doen! Onderneem daarom zoveel mogelijk actie om je dromen waar te maken. Wees daarbij niet bang dat je fouten zult maken, want dat zal zeker gebeuren. Het beste advies dat ik van de meest succesvolle ondernemers heb gekregen, is dit: maak zoveel mogelijk fouten en leer daarvan. En ga daarmee net zolang door tot je je doel hebt verwezenlijkt.

BESTE FOUTENDEFINITIE
Fouten kunnen het beste worden gedefinieerd als leerpunten. Zie jij dit ook zo, dan krijg je sneller het vertrouwen, de moed en de kracht om te durven ondernemen. Zelfs bij tegenwerking en onbegrip. Wees als ondernemer dus niet bang om door te pakken, zelfs als je fouten moet maken, want de aanhouder wint!

TIP VAN SUCCESCOACH: “Het recept voor succes ken ik niet. Wel het recept om te falen: het iedereen naar de zin proberen te maken!” Bill Cosby

Wie is Roeland Suylen?
Roeland Suylen helpt ondernemers om hun dromen waar te maken, zodat ze meer klanten en meer omzet bereiken. In zijn werk viel hem op dat veel mensen moeite hebben om hun dromen waar te maken. Daarom heeft hij de 3G-methode ontwikkeld. Als succescoach heeft hij met topsporters en topondernemers gewerkt en 8 succesprincipes ontdekt. Deze principes kunnen, in combinatie met de 3G-methode, overal worden toegepast om een succesvolle onderneming op te bouwen. In 2009 won Roeland met zijn onderneming de DoDo Award ter waarde van €10.000,- en een innovatievoucher van SenterNovem ter waarde van €2000,-. Roeland Suylen is de auteur van ‘De essentie van spiritualiteit’ en ‘Maak je dromen waar’.

© Roeland Suylen, www.succescoach.nl. Alle rechten voorbehouden.

handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*