4 MANIEREN OM MEER KLANTEN TE KRIJGEN ALS ZZP’ER

Momenteel zitten veel ZZP’ers zonder klanten. Dat wordt elke dag erger door de crisis. Ook kennen ZZP’ers 3 valkuilen:

– Ze hebben geen tijd voor marketing, omdat ze teveel bezig zijn met de waan van de dag
– Ze weten weinig over marketing en hoe ze dat effectief kunnen toepassen
– Hun product sluit niet aan bij de behoefte van de klant

Er zijn 4 slimme manieren om als ondernemer meer klanten te krijgen:

1) Ontdek wat je klanten bezighoudt!

Je moet weten wat er in het hoofd van je klanten speelt. Wat houdt ze bezig, welke problemen hebben ze en welke oplossing kun jij ze daarvoor bieden? Vraag gewoon waar ze tegen aan lopen en wat ze van jou verwachten. Help je klanten dan verder vanuit je kernkwaliteit.

2) Wees klantgericht!

Geef je klanten het beste dat je ze kunt geven. Zo zorg je ervoor dat je klanten tevreden zijn én blijven. Nog beter is het om de vaak hooggespannen verwachtingen van je klanten telkens opnieuw te overtreffen. Verras hen met leuke acties en unieke ervaringen. Geef ze meer dan ze nodig. denken te hebben. Hierdoor worden tevreden klanten uiteindelijk loyale klanten, die bij je blijven terugkomen.

3) Blijf klantvriendelijk!

Behandel elk klant zoals hij behandeld wil worden en NIET zoals jij zelf behandeld wilt worden. Bij elk mens hoort een unieke aanpak, anders dan bij anderen. Zelfs bij moeilijke en onmogelijke klanten is het de kunst om vriendelijk te blijven. Onthoud dit: klanten zijn óók mensen – net als jij…

4) Geef GRATIS sessies over je product!

Je klanten willen je product eerst uitproberen voor ze het kopen. Als je gratis kennismakingssessie hen bevalt, is de kans dat ze bij je kopen veel groter!

TIP VAN SUCCESCOACH: “Succes vervangt alle argumenten!” Steffi Graff

Wie is Roeland Suylen?
Roeland Suylen helpt ondernemers om hun dromen waar te maken, zodat ze meer klanten en meer omzet bereiken. In zijn werk viel hem op dat veel mensen moeite hebben om hun dromen waar te maken. Daarom heeft hij de 3G-methode ontwikkeld. Als succescoach heeft hij met topsporters en topondernemers gewerkt en 8 succesprincipes ontdekt. Deze principes kunnen, in combinatie met de 3G-methode, overal worden toegepast om een succesvolle onderneming op te bouwen. In 2009 won Roeland met zijn onderneming de DoDo Award ter waarde van €10.000,- en een innovatievoucher van SenterNovem ter waarde van €2000,-. Roeland Suylen is de auteur van ‘De essentie van spiritualiteit’ en ‘Maak je dromen waar’.

© Roeland Suylen, www.succescoach.nl. Alle rechten voorbehouden.

handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*