SUCCES Begint Van Binnen

Om succesvol te kunnen zijn heb je méér nodig dan alleen kennis uit boeken, of van video’s en webinars. Het is natuurlijk fijn om precies te weten WAT je moet doen en HOE je dat moet doen. Maar in de praktijk loopt het bijna altijd anders. Dat heeft 3 redenen:

  1. Iedereen heeft zijn eigen expertise, dat wil zeggen zijn eigen talenten en voorkeuren.
  2. Er zijn oneindig veel factoren die bijdragen aan je succes. Het is onmogelijk om die stuk voor stuk allemaal volledig te beheersen en dat zou ook gekkenwerk zijn…
  3. Plannen kunnen veranderen tijdens het realiseren van je doel. Daarom is het essentieel om flexibel te zijn en in te spelen op onverwachte wijzigingen.

Er zijn in essentie 4 factoren noodzakelijk voor je succes:

  1. Helderheid in het stellen van je doel. Wat is je diepste wens, dat wil zeggen wat wil je bereiken? Visualiseer de uitkomst van je inspanningen van het begin af aan met een intens gevoel van dankbaarheid, vreugde en voldoening. Alsof je NU al bent waar je wilt zijn. Hoe krachtiger, levendiger en echter je je doel visualiseert, hoe groter je creatiekracht:-)
  2. Passie en de motivatie die daaruit voortvloeit. Om je doel te kunnen bereiken, moet je blijven doorzetten. Daarvoor is je “motor” een intens vuur van verlangen, dat je voortdrijft, zelfs als het flink tegenzit. Stook tijdens het creatieproces het vuur van je passie zoveel en zo vaak mogelijk op. Zo haal je het beste uit jezelf en zorg je voor optimale resultaten!
  3. Energie, dat wil zeggen een sterke vitaliteit, omdat je levenskracht onbelemmerd door je heen stroomt. Je fysieke conditie, en eventuele mentale en emotionele blokkades of weerstanden, spelen daarbij de hoofdrol. Denk aan onzekerheid, zelftwijfel en faalangsten, et cetera. Het is daarbij van groot belang om NIET te wachten tot het juiste moment komt, maar gewoon te beginnen en door het DOEN je aanpak en subdoelen al doende bij te stellen.
  4. Inzicht en ervaring, dat is het resultaat van kennis of techniek EN oefening. Wie kent niet de 10.000 uren regeling? Deze houdt in dat je gemiddeld 10.000 uur nodig hebt om ergens heel goed in te worden. Of het nu om schilderen, schrijven, gitaarspelen of marketing gaat maakt weinig uit. Om meesterschap te bereiken heb je veel vlieguren nodig. Het bekende adagium: ‘Oefening Baart Kunst’ blijft ook vandaag de dag nog onverminderd van kracht! Blijf niet bij de pakken neer zitten, maar ga lekker aan de slag… Niet toepaste kennis is waardeloos.

TIP VAN SUCCESCOACH: “Geluk is de vrucht van je handelen!” Roeland Suylen

GRATIS 3G-test! 
Onderzoek heeft een duidelijke relatie aangetoond tussen je ondernemersstijl, je bedrijfsbeleid en je succes. Meer weten? Doe NU de GRATIS test: http://www.succescoach.nl/3gtest. Vragen en opmerkingen over deze test kun je mailen naar: info@succescoach.nl.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen, wil je feedback geven of wil je weten hoe je jouw doelen optimaal kunt waarmaken? Mail dan naar info@ontdekjekracht.nl. Vermeld je vraag en ik zal zo spoedig mogelijk reageren. Ik zie uit naar je reactie:-)

Wie is Roeland Suylen?
Roeland Suylen helpt ondernemers om hun dromen waar te maken, zodat ze meer klanten en meer omzet bereiken. In zijn werk viel hem op dat veel mensen moeite hebben om hun dromen waar te maken. Daarom heeft hij de 3G-methode ontwikkeld. Als succescoach heeft hij met topsporters en topondernemers gewerkt en 8 succesprincipes ontdekt. Deze principes kunnen, in combinatie met de 3G-methode, overal worden toegepast om een succesvolle onderneming op te bouwen. In 2009 won Roeland met zijn onderneming de DoDo Award ter waarde van €10.000,- en een innovatievoucher van SenterNovem ter waarde van €2000,-. Roeland Suylen is de auteur van ‘De essentie van spiritualiteit’ en ‘Maak je dromen waar’.

© Roeland Suylen, www.succescoach.nl. Alle rechten voorbehouden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*