ONDERNEMEN = TOPSPORT

Je ontvangt vandaag mijn recente, nog ongepubliceerde gedicht over Johan Cruijff. Dit gedicht heb ik geschreven voor zowel topondernemers als topsporters. Dat roept twee voor de hand liggende vragen op:

  1. waarom krijg ík dit gedicht en
  2. wat kan ik daarmee, als ondernemer?

Ik heb dat gedaan om de relatie tussen een topprestatie en de totale toewijding, die daarvoor nodig is, te benadrukken. Of dat nu in sport, ondernemerschap of kunst is maakt in wezen weinig uit.

Want wat doen de meeste mensen? Ze beginnen met veel passie aan een nieuw project, maar verliezen gaandeweg hun enthousiasme. Van hun aanvankelijke gedrevenheid blijft – na elke tegenslag – steeds minder over.

Het is betrekkelijk gemakkelijk om aan een nieuw project te beginnen. De grootste kunst is meestal niet om te beginnen, maar om door te zetten. Om met Johan Cruijff te spreken: “Vaak moet er iets gebeuren, voordat er iets gebeurt!”

EN UN MOMENTO DADO!

En als het dan toch moet –
spieren spannen aan,
pezen strak als snaren –

laat het dan zijn als nooit tevoren:

groots in zijn kleinheid,
virtuoos in zijn eenvoud.

Als het echt niet anders kan,
omdat het moet gebeuren,
laat het dan gebeuren.

Ongeëvenaard intens, oog
in oog met je laatste ogenblik.

Schitter glansrijk met je gave

onnavolgbaar

in dit ene moment dat je
wordt gegeven.

(opgedragen aan Johan Cruijff, geb. 25 april 1947)

Ervaar jij wel eens momenten waarin je niet uit de verf komt, omdat je ze voorbij laat gaan? Of wil je het hoogst haalbare bereiken met jezelf en met je project(en)? Lees dan eerst mijn boek MAAK JE DROMEN WAAR (Uitgeverij Andromeda). 

TIP VAN SUCCESCOACH: “Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat!” Johan Cruijff

Wie is Roeland Suylen?
Roeland Suylen helpt ondernemers om hun dromen waar te maken, zodat ze meer klanten en meer omzet bereiken. In zijn werk viel hem op dat veel mensen moeite hebben om hun dromen waar te maken. Daarom heeft hij de 3G-methode ontwikkeld.
Als succescoach heeft hij met topsporters en topondernemers gewerkt en 8 succesprincipes ontdekt. Deze principes kunnen, in combinatie met de 3G-methode, overal worden toegepast om een succesvolle onderneming op te bouwen.
In 2009 won Roeland met zijn onderneming de DoDo Award ter waarde van €10.000,- en een innovatievoucher van SenterNovem ter waarde van €2000,-. Roeland Suylen is de auteur van ‘De essentie van spiritualiteit’ en ‘Maak je dromen waar’.

© Roeland Suylen, www.succescoach.nl. Alle rechten voorbehouden.

handtekening

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*