ONDERNEMEN IS TOPSPORT – 10 tips om de top te bereiken!

Ik heb de afgelopen 25 jaar verschillende topsporters begeleid op hun weg naar succes. Een schaatser van de kernploeg die ik ooit mocht coachen, had last van faalangst. Door mijn coaching konden we de oorzaken van deze faalangst opruimen. Hierdoor verdween de angst en werden de wedstrijdresultaten duidelijk beter.

Ook als ondernemer kom je veel angsten tegen, zoals de angst voor te weinig inkomen, de angst om te weinig klanten te krijgen en natuurlijk de angst om te falen.

Gelukkig kunnen ook ondernemers, net als topsporters, hun angsten overwinnen en de top bereiken.

Ondernemen ís topsport!

Er zijn met andere woorden vele parallellen tussen ondernemerschap en topsport.

Ik geef je in dit artikel 10 tips om de top te bereiken:

1) Zet door om je doel te bereiken, ook als het moeilijk gaat. Het spreekt vanzelf dat je daarin je blokkades tegenkomt (je weerstanden en angsten)!

2) Blijf gefocust op je doel. Het is de kunst en de uitdaging om óók gefocust te blijven wanneer je wordt afgeleid door de waan van de dag:-)

3) Werk met passie. Zonder passie wordt het meestal niets. Je klanten willen geen saaie eenheidsworst. Ze willen profiteren van een uniek en authentiek product!

4) Volg je gevoel. Wie met zijn verstand, met zijn hoofd onderneemt, komt vrijwel zeker bedrogen uit. De echte ondernemers zijn creatievelingen en geen topzware piekeraars.

5) Durf risico’s te nemen. Uit diverse onderzoeken blijkt een significante relatie tussen de kernkwaliteiten van topondernemers en de kernkwaliteiten van topcriminelen. Topsporters vormen daar hoogstwaarschijnlijk geen uitzondering op!

6) Plaats het geld niet voorop. Bij topsporters en ondernemers gaat het meestal niet primair om het geld. Plezier is belangrijker dan ‘pecunia’!

7) Leer de benodigde vaardigheden te beheersen. Dit vraagt voortdurende toewijding en verbetering.

8) Haal het beste uit jezelf. Geef jezelf voor niet minder dan 100% en biedt je klanten het beste dat je kunt bieden.

9) Volg je idealisme en rust niet voor je ideaal bereikt is.

10) Vindt een ervaren coach, die je vooruit helpt.

Wil jij topsport bedrijven met je bedrijf? Wil je je laten coachen om de top te bereiken? Bel dan 0522-26 12 85 of mail naar info@succescoach.nl voor het GRATIS GROEIGESPREK van 30-40 minuten. Vermeld in elk geval je naam, adres, postcode, telefoonnummer en de code HSP1.

TIP VAN SUCCESCOACH: “Angst verandert vrienden in vreemden!” Shirley Maclaine

Wie is Roeland Suylen?
Roeland Suylen helpt ondernemers om hun dromen waar te maken, zodat ze meer klanten en meer omzet bereiken. In zijn werk viel hem op dat veel mensen moeite hebben om hun dromen waar te maken. Daarom heeft hij de 3G-methode ontwikkeld.
Als succescoach heeft hij met topsporters en topondernemers gewerkt en 8 succesprincipes ontdekt. Deze principes kunnen, in combinatie met de 3G-methode, overal worden toegepast om een succesvolle onderneming op te bouwen.
In 2009 won Roeland met zijn onderneming de DoDo Award ter waarde van €10.000,- en een innovatievoucher van SenterNovem ter waarde van €2000,-. Roeland Suylen is de auteur van ‘De essentie van spiritualiteit’ en ‘Maak je dromen waar’.

© Roeland Suylen, www.succescoach.nl. Alle rechten voorbehouden.

handtekening

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*