HOE WORD IK CRISISPROOF?

Er zijn 3 factoren die je als ondernemer in de huidige crisistijd nodig hebt om succesvol te kunnen zijn:

1. ONDERNEMERSMENTALITEIT
Op enkele uitzonderingen na, zijn de echte ondernemers dag en nacht bezig met hun werk. Uitvoerend of in gedachten. Dat moet ook wel, want het is de enige manier om succesvol te kunnen zijn. Zeker in deze crisistijd!

Wie de kantjes eraf loopt, kan misschien beter bij een baas blijven werken. En met een “9-tot-5” mentaliteit kom je als zelfstandige ook niet veel verder. Zonder volledige toewijding heeft je onderneming weinig kans van slagen.

2. OPBOKSEN TEGEN DE CRISIS
Ondernemen lijkt wel wat op boksen. In een bokswedstrijd tegen een sterkere tegenstander is het, zonder goede voorbereiding en een fanatieke gedrevenheid, moeilijk om jezelf te overtreffen. Je bent dan gedoemd om de strijd te verliezen.

De crisis kun je zien als een sterke tegenstander, die zich niet zomaar laat bedwingen door het toepassen van verouderde strategieën. Je manier van ondernemen zal met kop en schouders boven de gangbare manieren moeten uitsteken. Je zult je dus moeten aanpassen aan de veranderde behoeften van je klanten aan de ene kant en aan de economische recessie aan de andere kant. Dat vereist de juiste technieken en de juiste tactiek!

3. PASSIE
Behalve de juiste technieken en de juiste tactiek heb je als ondernemer ook een gepassioneerde visie nodig. Denk maar aan een voetbalelftal. Wanneer iedere speler een sterke passie heeft voor zijn spel én voor zijn team, gebeurt er iets wonderlijks. Elke speler stijgt dan boven zichzelf uit. Hierdoor wordt het elftal méér dan de optelsom van 11 individuen. Het wordt een topteam!

Zo is het ook met ondernemen. Alleen de gepassioneerde ondernemer kan zijn bedrijf overeind houden in zwaar weer. Hij bezit de veerkracht om, na een financiële tegenslag, op te krabbelen. Hij bezit de kracht, om zelfs na jarenlange tegenwerking, als overwinnaar uit de strijd te komen.

Wil jij ook leren hoe je de economische crisis het hoofd kunt bieden?

Bel dan 0522-26 12 85 of mail naar info@succescoach.nl voor het GRATIS GROEIGESPREK van 30-40 minuten. Vermeld in elk geval je naam, adres, postcode, telefoonnummer en de code HSP1.

TIP VAN SUCCESCOACH: “Ik zie geen crisis – ik zie MOGELIJKHEDEN!” Roeland Suylen

Wie is Roeland Suylen?
Roeland Suylen helpt ondernemers om hun dromen waar te maken, zodat ze meer klanten en meer omzet bereiken. In zijn werk viel hem op dat veel mensen moeite hebben om hun dromen waar te maken. Daarom heeft hij de 3G-methode ontwikkeld.

Als succescoach heeft hij met topsporters en topondernemers gewerkt en 8 succesprincipes ontdekt. Deze principes kunnen, in combinatie met de 3G-methode, overal worden toegepast om een succesvolle onderneming op te bouwen.

In 2009 won Roeland met zijn onderneming de DoDo Award ter waarde van €10.000,- en een innovatievoucher van SenterNovem ter waarde van €2000,-. Roeland Suylen is de auteur van ‘De essentie van spiritualiteit’ en ‘Maak je dromen waar’.

© Roeland Suylen, www.succescoach.nl. Alle rechten voorbehouden.

handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*