DE VIJF PIJLERS VAN VERLANGEN!

In dit artikel ga ik je iets leren, dat je leven kan veranderen. Ik heb het nu over het thema verlangen. Want helaas behandelen de meeste boeken over succes dit thema niet of onvolledig!

Het is natuurlijk niet nieuw, dat er een verlangen voor nodig is om je doelen te bereiken. Maar dat is enkel het halve verhaal…

Verlangen brengt je in beweging. Het zet je ertoe aan om door te zetten bij tegenwerking. Het is zeg maar de brandstof voor je succes!

Wat ik van topsporters heb geleerd, is dat hun verlangen naar de top zo groot moet zijn, dat het hun menselijke weerstanden overwint.

Want er is een intens verlangen naar succes voor nodig, om het allerbeste uit jezelf te kunnen halen.

Met een instelling van “we kijken wel waar het schip strandt” zul je zelden succesvol zijn. Dat brengt je niet verder!

Ik noem nu vijf manieren om je verlangen aan te wakkeren:

1) Maak het verlangen om je doel te bereiken groter dan je angst om te mislukken. Alle mensen (dus ook alle succesvolle mensen) die ik ken hebben bepaalde angsten. Dat is altijd zo geweest en zal gelukkig altijd zo blijven. Laat daarom het ‘vuur’ van je verlangen zo hoog mogelijk oplaaien! Want daardoor verdwijnen je angsten en andere weerstanden naar de achtergrond.

Het is niet de bedoeling om geen angst meer te hebben. Wel om bevrijd te raken van de vereenzelviging met je angst.

2) Zorg ervoor dat je zenuwstelsel ervan overtuigd raakt dat jij je doel kunt en zult bereiken. Het regelmatig herhalen van de juiste affirmatie helpt mee om het vuur van je passie op te stoken…

3) Visualiseer je einddoel. Als het je doel is om een groene kikker te vinden, visualiseer dan nooit een paarse kikker of voor mijn part een groene dolfijn. Visualiseer een groene kikker en niks anders.

Vorm je dus een innerlijk ‘plaatje’ van je doel en haal het dagelijks voor de geest!

4) Vul je hoofd met gedachten over de voordelen van je doel. Bedenk geen beren op de weg. In de waan van de dag is een leeg hoofd (en dat is het tegenovergestelde van een leeghoofd:-)) het hoogste goed.

5) Ruim je onbewuste saboteur(s) op en ga met schone lei verder door telkens opnieuw te beginnen! Dit 5e en laatste punt is het belangrijkste. Het is noodzakelijk om de eerste vier manieren mogelijk te maken.

De voorwaarde om deze vijf punten mogelijk te maken is de kunst van het ontspannen (yoga/meditatie). Zo creëer je de beste voedingsbodem voor innerlijk én uiterlijk succes. En daardoor wordt je écht succesvol!

Wil je (nóg) meer bereiken met je bedrijf? Wil je je verlangen vergroten en succesvoller worden? Bel dan 0522-26 12 85 of mail naar info@succescoach.nl voor het GRATIS GROEIGESPREK van 30-40 minuten. Vermeld in elk geval je naam, adres, postcode, telefoonnummer en de code HSP1.

TIP VAN SUCCESCOACH: “Succes begint met verlangen. Een klein verlangen geeft kleine resultaten, net zoals een klein vuur weinig hitte produceert!” Napoleon Hill

Wie is Roeland Suylen?
Roeland Suylen helpt ondernemers om hun dromen waar te maken, zodat ze meer klanten en meer omzet bereiken. In zijn werk viel hem op dat veel mensen moeite hebben om hun dromen waar te maken. Daarom heeft hij de 3G-methode ontwikkeld.
Als succescoach heeft hij met topsporters en topondernemers gewerkt en 8 succesprincipes ontdekt. Deze principes kunnen, in combinatie met de 3G-methode, overal worden toegepast om een succesvolle onderneming op te bouwen.
In 2009 won Roeland met zijn onderneming de DoDo Award ter waarde van €10.000,- en een innovatievoucher van SenterNovem ter waarde van €2000,-. Roeland Suylen is de auteur van ‘De essentie van spiritualiteit’ en ‘Maak je dromen waar’.

© Roeland Suylen, www.succescoach.nl. Alle rechten voorbehouden.

handtekening

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*