CREËER DE MINDSET VAN EEN MILJONAIR!

Eigenlijk is deze titel misleidend en onjuist…

Toch laat ik hem staan, omdat hij de aandacht trekt én omdat hij een mooie alliteratie bevat:-)

Een titel als: “creëer een rijkdomsbewustzijn”, zou de spijker al veel meer op de kop slaan. Maar voor we daar in dit artikel dieper op ingaan, wil ik je eerst leren hoe je een “armoedebewustzijn” herkent.

Armoedebewustzijn herken je aan 5 eigenschappen:

1. Iemand heeft zelfhaat of voelt zich minder dan anderen.
2. Iemand vindt dat hij maar een beperkte hoeveelheid geld mag verdienen, omdat anders… (volgt een door zijn onbewuste overtuigingen over geld aangestuurde drogreden).
3. Iemand is ervan overtuigd, dat hij altijd hard moet werken voor zijn geld.
4. Iemand is jaloers op mensen, die meer succes hebben dan hij, maar mist de kracht en het vertrouwen om door te pakken en zelf rijk te worden.
5. Iemand meent dat hij alles zelf moet doen en durft geen hulp te vragen. Hulp vragen ziet hij namelijk als een zwaktebod.

Ik kom nog even terug op de titel van dit artikel. Zoals je weet kan een zwerver of een bedelaar plotseling steenrijk worden, bijvoorbeeld door het winnen van de lotto. Hij is dan weliswaar in één klap multimiljonair, maar denkt, voelt en handelt nog niet als een multimiljonair. Hij denkt, voelt en handelt als een zwerver of een bedelaar!

Dat is ook de reden, waarom veel lottowinnaars niet in staat zijn om hun fortuin slim te beheren. Omgekeerd kan iemand met een inkomen van minder dan €100.000,= per jaar wel degelijk het bewustzijn hebben van een échte multimiljonair…

Dat roept de vraag op, waarom de ene miljonair het bewustzijn van een bedelaar bezit, terwijl de andere zijn leven vervult met innerlijke en uiterlijke rijkdom. Het antwoord op die vraag heeft niets te maken met de hoeveelheid geld op je bankrekening. Het hangt volledig af van je mindset!

Omdat elk mens een andere mindset heeft, is het praktisch ondoenlijk om alle mogelijke variaties te behandelen. Daarom bespreek ik in dit artikel alleen de universele succesprincipes, waaraan elk mens zijn eigen invulling geeft.

Het is in deze context raadzaam om het beroemde boek “Think And Grow Rich!” van Napoleon Hill te lezen. Je kunt het bestellen via: https://www.bookdepository.com/book/9781585424337/?a_aid=imu. Lees je liever het GRATIS PDF, dan kan dat natuurlijk ook:-)

Er zijn 5 universele principes, die iedere succesvolle ondernemer moet kennen om een rijkdomsbewustzijn te creëren:

1. Om te kunnen ontvangen wat je wilt, moet je eerst weten wát je wilt! Wanneer je tegelijkertijd verschillende tegenstrijdige wensen het universum instuurt, verlies je je focus. Het resultaat is daardoor onbevredigend.
2. Je kunt pas écht rijk worden, wanneer je een succesvol team creëert. Echte rijkdom ontstaat pas, wanneer je de juiste mensen om je heen verzamelt. Daarmee bedoel ik de mensen die heel goed kunnen, wat jij NIET kunt! Alles zelf willen kunnen en doen is een illusie, die je gevangen houdt in een armoedebewustzijn.
3. Alleen wie denkt, voelt en handelt als een rijk mens, kan het ook worden. Daarvoor is de juiste mindset dus noodzakelijk. Zie ook mijn blog: http://www.succescoach.nl/blog/mijn-ultieme-succesformule/.
4. Neem je eigen verantwoordelijkheid voor je succes én voor je falen. Je kunt je niet ontwikkelen, zolang je je eigen tekortkomingen niet doorhebt. Zeker wanneer het slecht gaat met je bedrijf, is het makkelijk om de schuld te geven aan anderen, aan de crisis, aan je klanten, aan je product. Deze instelling blokkeert je geestelijke en financiële groei!
5. Kies ervoor om te betalen én om betaald te worden op basis van concrete resultaten. Alleen meetbare resultaten tellen. Uurtje factuurtje is achterhaald en ouderwets.

TIP VAN SUCCESCOACH: “Het is beter om te falen met iets waar je van houdt, dan om succesvol te zijn met iets wat je haat!” George Burns

Wie is Roeland Suylen?
Roeland Suylen helpt ondernemers om hun dromen waar te maken, zodat ze meer klanten en meer omzet bereiken. In zijn werk viel hem op dat veel mensen moeite hebben om hun dromen waar te maken. Daarom heeft hij de 3G-methode ontwikkeld.

Als succescoach heeft hij met topsporters en topondernemers gewerkt en 8 succesprincipes ontdekt. Deze principes kunnen, in combinatie met de 3G-methode, overal worden toegepast om een succesvolle onderneming op te bouwen.

In 2009 won Roeland met zijn onderneming de DoDo Award ter waarde van €10.000,- en een innovatievoucher van SenterNovem ter waarde van €2000,-. Roeland Suylen is de auteur van ‘De essentie van spiritualiteit’ en ‘Maak je dromen waar’.

© Roeland Suylen, www.succescoach.nl. Alle rechten voorbehouden.

handtekening

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*