Bereik Je Doelen In 7 Stappen!

In dit artikel gaan we het hebben over de meest essentiële factoren, die we nodig hebben om onze doelen te bereiken.

Er zijn zeven stappen, die onmisbaar zijn wanneer we onze doelen willen bereiken en wanneer we het beste uit onszelf willen halen:

  1. Creëer de juiste mindset. Daarmee bedoel ik een op groei gerichte mindset, die berust op zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, incasseringsvermogen, durf en enthousiasme.
  2. Omring jezelf met de juiste mensen. Wil je bijvoorbeeld gitaar leren spelen, neem dan les bij een goede gitarist. Wil je een profvoetballer worden? Leer dan de ins en outs van een topvoetballer. Wil je goed leren ondernemen? Vraag dan advies aan topondernemers.
  3. Ontdek wat je het beste kunt doen. Voordat je gerichte actie kunt nemen, is het nodig dat je eerst weet wat je kunt doen om het beste resultaat te krijgen. Voor sommige mensen is een stappenplan daarbij handig, voor anderen werkt zo’n plan juist averechts…
  4. Ga doen wat je het beste kunt doen. Er zijn mensen die precies weten wat ze moeten doen en er ondanks dat toch niet aan toekomen om het ook echt te gaan doen. Trap niet in die valkuil, maar pak jezelf aan en ga alles doen wat nodig is om je doelen te realiseren. Houdt daarbij een optimale focus en blijf doelgericht.
  5. Leer van je fouten. Durf oprechte kritiek, zelfs als die ongezouten is, eerlijk onder ogen te zien. Leer ervan en doe er wat mee. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, dus JIJ zeker niet!
  6. Verbeter jezelf voortdurend. Stuur jezelf voortdurend bij. Niet alleen door vallen en opstaan, want dan kun je onnodig lang in dezelfde vicieuze cirkels blijven ronddraaien, tot je uiteindelijk in een neerwaartse spiraal terecht komt door steeds in dezelfde valkuilen te trappen. Stuur jezelf vooral ook bij op basis van de eerlijke en ongecensureerde feedback die je kunt ontvangen van experts, en blijf daar altijd voor open staan!
  7. Zoek en vind telkens nieuwe uitdagingen. Kom uit je comfortzone, zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen en leer daarvan. Dat is de enige en beste manier om (onbeperkt) door te blijven groeien.

Zoals je ziet, begint je succes bij je mindset. In eerdere artikelen gaf ik al aan dat succes voor mij begint bij geluk. Je bent dus niet gelukkig omdat je succesvol bent. Het is naar mijn mening eerder andersom: je bent succesvol omdat je gelukkig bent! Geluk is je grootste succes:-)

WAT IS JE MINDSET?

Je mindset is de manier waarop je denkt en oordeelt. Het is met andere woorden een verzameling van overtuigingen, die je oordelen en vooroordelen bepalen, over jezelf en over de wereld waarin je leeft. Sommige overtuigingen zijn ronduit destructief en negatief (denk aan het zinloze geweld van agressieve hooligans tegen onschuldige mensen), andere overtuigingen zijn juist opbouwend en positief (bijvoorbeeld de overtuiging dat het goed is om je lijdende medemensen te helpen).

TWEE SOORTEN MINDSET

Carol Dweck, professor in de psychologie aan Stanford University, ontdekte twee fundamenteel verschillende soorten mindsets:

  • de groeimindset geeft de overtuiging, dat ieder mens beter kan worden door het doen van de juiste dingen en door het consequent leveren van de daarvoor vereiste inspanning.
  • de statische mindset geeft het geloof dat talenten aangeboren zijn en dat het daarom weinig zin heeft om er heel hard voor te werken. Iemand met deze mindset is bang voor kritiek en geeft op als het flink tegenzit.

Alleen de groeimindset zorgt ervoor dat je jezelf onder alle omstandigheden optimaal blijft ontwikkelen. Iemand met een groeimindset is in zekere zin immuun voor tegenslagen. Zo iemand blijft geloven in de onbegrensde mogelijkheden om zichzelf te blijven ontwikkelen. Niet voor niets zegt het spreekwoord: “Wrijving geeft glans!

TIP VAN SUCCESCOACH: “Door anders naar de dingen te kijken, worden de dingen waarnaar je kijkt anders:-)” Roeland Suylen

Wie is Roeland Suylen?
Roeland Suylen helpt ondernemers om hun dromen waar te maken, zodat ze meer klanten en meer omzet bereiken. In zijn werk viel hem op dat veel mensen moeite hebben om hun dromen waar te maken. Daarom heeft hij de 3G-methode ontwikkeld.

Als succescoach heeft hij met topsporters en topondernemers gewerkt en 8 succesprincipes ontdekt. Deze principes kunnen, in combinatie met de 3G-methode, overal worden toegepast om een succesvolle onderneming op te bouwen.

In 2009 won Roeland met zijn onderneming de DoDo Award ter waarde van €10.000,- en een innovatievoucher van SenterNovem ter waarde van €2000,-. Roeland Suylen is de auteur van ‘De essentie van spiritualiteit’ en ‘Maak je dromen waar’.

© Roeland Suylen, www.succescoach.nl. Alle rechten voorbehouden.

handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*