5 TIPS OM EFFECTIEF TE ONDERNEMEN:-)

ONDERNEEM EFFECTIEF!

Veel ondernemers zijn druk bezig met duizend en één dingen tegelijk. Dat is jammer, want hierdoor hebben ze minder tijd om hun bedrijf succesvol te maken. Omdat ze voortdurend bezig zijn met minder belangrijke zaken die onnodig veel tijd en energie kosten, komen ze terecht in een neerwaartse spiraal.

In het volgende schema zie je hoe dit werkt:

minder tijd => minder opdrachten, minder klanten, minder resultaat en minder winst => meer stress => nóg minder opdrachten, nóg minder klanten, nóg minder resultaat en nóg minder winst => nóg meer stress en nóg minder tijd => et cetera.

Er zijn vijf eenvoudige tips om die neerwaartse spiraal te doorbreken:

1. Doe waar je goed in bent
Ondernemers die alles willen zijn voor iedereen, worden uiteindelijk niets voor niemand. Ze versplinteren hun energie, rennen van hot naar her en bereiken minder goede resultaten dan hun collega’s die zich in één richting specialiseren. Doen waar je goed in bent betekent doelgericht werken vanuit je kernkwaliteit.

2. Geef je klanten 1 dienst tegelijk
Wanneer je meerdere diensten tegelijk aanbiedt, krijgen je klanten al snel last van “keuzestress”. Ze worden onzeker of haken af. Dat is ook te begrijpen. Want hoe geloofwaardig is bijvoorbeeld een bakker, die behalve brood ook vis, vlees en groenten verkoopt? Het is dus van levensbelang voor je bedrijf om je aanbod te stroomlijnen. Minder is meestal meer en meer is meestal minder…

3. Maak een prioriteitenlijst
Door je te richten op de 3 tot 5 belangrijkste bezigheden komt er meer ruimte voor geestelijke en zakelijke groei en andersom. Beperk je tot dee activiteiten, die jouw onderneming meer opdrachten, meer klanten en meer resultaat opleveren.

4. Beoordeel voortdurend wat je concreet bereikt!
Kijk naar de resultaten van je inspanningen en hoe je die kunt verbeteren. Baseer je oordeel zo veel mogelijk op concrete getallen en verander je plannen wanneer dat meer oplevert. Blijf niet vasthouden aan een oude maar nutteloze werkwijze. Albert Einstein definieerde krankzinnigheid als volgt: “hetzelfde blijven doen wat je altijd deed, maar hopen op andere uitkomsten…”

5. Doe 1 ding tegelijk
Doe 1 ding tegelijk en maak af waar je aan begint. Het is bewezen dat multitasken minder effectief en veel tijdrovender is dan doelgericht doorwerken.

TIP VAN SUCCESCOACH:Als je het ongebruikelijke niet riskeert, blijft alles bij het oude!” Jim Rohn

Wie is Roeland Suylen?
Roeland Suylen helpt ondernemers om hun dromen waar te maken, zodat ze meer klanten en meer omzet bereiken. In zijn werk viel hem op dat veel mensen moeite hebben om hun dromen waar te maken. Daarom heeft hij de 3G-methode ontwikkeld. Als succescoach heeft hij met topsporters en topondernemers gewerkt en 8 succesprincipes ontdekt. Deze principes kunnen, in combinatie met de 3G-methode, overal worden toegepast om een succesvolle onderneming op te bouwen. In 2009 won Roeland met zijn onderneming de DoDo Award ter waarde van €10.000,- en een innovatievoucher van SenterNovem ter waarde van €2000,-. Roeland Suylen is de auteur van ‘De essentie van spiritualiteit’ en ‘Maak je dromen waar’.

© Roeland Suylen, www.succescoach.nl. Alle rechten voorbehouden.

handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*